Υποβολή αιτήσεων σε ψηφιακή φόρμα: https://goo.gl/a5poh9

Προθεσμία υποβολής: Παρασκευή, 08 Απριλίου 2016

 Λήψη Συνημμένου

Το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων, διοργανώνει την Παρασκευή, 08 Απριλίου 2016, και ώρα 18:00 με 21:00, τρίωρο σεμινάριο με θέμα «Προσεγγίζοντας τα ψηλά βουνά».

Χώρος πραγματοποίησης σεμιναρίου:

45ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

Διευθυντής: Χρήστος Ντρουμπογιάννης, mail@45dim-irakl.ira.sch.gr , τηλ:          2810250330

Διεύθυνση: Ζεύξιδος 65, Ηράκλειο 714 10

Χάρτης: https://goo.gl/maps/vJmYv9ifLvJ2

Στόχος του σεμιναρίου είναι να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί, για εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης του γνωστού βιβλίου του Ζαχαρία Παπαντωνίου (Τα ψηλά Βουνά),  μέσα από δράσεις που πραγματοποιήθηκαν από ομάδα εκπαιδευτικών σε συνεργασία με το  ΚΠΕ  Ανωγείων και να συμμετάσχουν σε ένα εργαστήριο θεατρικού παιχνιδιού με στόχο μια εναλλακτική βιωματική προσέγγιση του βιβλίου, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Πρόγραμμα σεμιναρίου:

5:30-6:00 Προσέλευση

6:00-7:15 Παρουσίαση βιβλίου «Τα ψηλά βουνά» και του αντίστοιχου project που υλοποιήθηκε με το ΚΠΕ Ανωγείων και εκπαιδευτικούς Α΄/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.

7:15-7:30 Διάλειμμα

7:30-21:00 Εργαστήριο θεατρικού παιχνιδιού: «Παίζοντας με Τα Ψηλά Βουνά… Αξίες και νοήματα περιβαλλοντικής αναφοράς».

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Μαρία Κεφαλάκη, Εκπ/κός, Εμψυχώτρια Παιδαγωγικής Θεάτρου – Θεατρικού Παιχνιδιού, Υποψήφια Διδάκτωρ Π.Τ.Δ.Ε. στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Εκπαιδευτικοί εμψυχωτές: Μαρία Δασκαλάκη, Ιωάννα Τζαγκαράκη, Άννα Αυγήτα, Κατερίνα Δερμιτζάκη.

Περιγραφή εργαστηρίου: Εικόνες, συναισθήματα, σκέψεις και φαντασία, μας ακολουθούν στο ταξίδι μας στα Ψηλά Βουνά, αξιοποιώντας την Παιδαγωγική Θεάτρου ως εναλλακτικό τρόπο προσέγγισης του βιβλίου. Στην πορεία μας αυτή, οι προβληματισμοί, οι σκέψεις, οι αξίες και τα νοήματα που αναδύονται  από τα κέιμενα θα πάρουν μορφή και έκφραση…παίζοντας.

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό σε όλους τους εκπαιδευτικούς Α΄/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.

Για καλύτερη οργάνωση και προκειμένου να είναι δυνατή η χορήγηση ατομικών βεβαιώσεων, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί, να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση στη διεύθυνση https://goo.gl/a5poh9.

Όλες οι ψηφιακές αιτήσεις θα γίνουν δεκτές.