Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου 2018, ημέρα Δευτέρα και ώρα 17.30, στο χώρο του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου (Σαββαθιανών 8) και που αφορά στην προβολή του πέμπτου επεισοδίου της σειράς ντοκιμαντέρ με τίτλο «Το ταξίδι της τροφής» που προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο αναφέρεται στην κρητική διατροφή και τα γυρίσματα έχουν γίνει στην Κρήτη, στα Κύθηρα και στη Σουηδία (παρουσίαση ενός σχολείου της Σουηδίας που έχει ακολουθήσει το μοντέλο της κρητικής διατροφής).

Το επιστημονικό κομμάτι του επεισοδίου έχει αναλάβει ο Τομέας της Κοινωνικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης υπό την προεδρία της Dr Λήδας Χατζή, ενώ όλη η σειρά τελεί υπό την επιστημονική επιμέλεια και χρηματοδότηση του Ιδρύματος Ιωάννη Λάτση.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τους:

Ρέα Αποστολίδη και Γιούρι Αβέρωφ, δημιουργούς της σειράς,

Dr Αντωνία Ψαρουδάκη, Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης,

Dr Βαφειάδη Μαρίνα, Επιδημιολόγος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης,

– Dr Μιχαλάκη Ειρήνη, Διαιτολόγος Διατροφολόγος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης,

Χατζάκη Στέργιο και Ζαχαράτου Αγγελική, Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων της Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης αντίστοιχα,

Σφακιανάκη Μαρία, Κεφαλογιάννη Ζαχαρένια και Μυλωνάκη Ευστράτιο, Υπεύθυνους των ΚΠΕ Αρχανών, Ανωγείων και Ιεράπετρας αντίστοιχα.

Μετά τη συζήτηση θα ακολουθήσει μικρός μπουφές με κρητικά προϊόντα.